آخرین اخبار
يكي از شاخص هاي اصلي قانون كار ايران عدالت اجتماعي است

نایب رئیس گروه کارگری ایران در نشست سازمان جهانی کار در گفتگو با عصر خبر: یکی از شاخص های اصلی قانون کار ایران عدالت اجتماعی است

گلپور محورهای اساسی کنفرانس سازمان جهانی کار در سال جاری را حمایت اجتماعی از کارگران و پیشبرد عدالت اجتماعی، گذر عادلانه و کار آموزی با کیفیت برشمرد و گفت: این موضوعات در کمیته های تخصصی سازمان به صورت تخصصی و با حضور نمایندگان هر سه گروه مورد بحث و بررسی قرار گرفته و می گیرد. […]

اشتراک گذاری
23 خرداد 1402
116 بازدید
نویسنده : مدیر سایت
منبع : عصرخبر
کد مطلب : 377

گلپور محورهای اساسی کنفرانس سازمان جهانی کار در سال جاری را حمایت اجتماعی از کارگران و پیشبرد عدالت اجتماعی، گذر عادلانه و کار آموزی با کیفیت برشمرد و گفت: این موضوعات در کمیته های تخصصی سازمان به صورت تخصصی و با حضور نمایندگان هر سه گروه مورد بحث و بررسی قرار گرفته و می گیرد.
کنفرانس بین‌المللی کار یکصد و یازدهمین کنفراس بین المللی کاراز ۱۵ تا ۲۶ خردادماه در ژنو به صورت حضوری در حال برگزاری است.گفته می شود ۵ هزار نماینده از ۱۸۷ کشور جهان در این پارلمان جهانی کار حضور دارند.نمایندگان ایران اعم از دولت، گروه کارگری و کارفرمایی نیز در این نشست حضور دارند.در این خصوص گفتگویی با خانم سمیه گلپور نایب رئیس گروه کارگری ایران و رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران در نشست ژنو داشتیم.

گلپور درگفتگو با خبرنگار عصر خبرگفت: سازمان جهانی کار که در سال ۱۹۱۹ میلادی و به دلیل موضعات مطرح در کنفرانس صلح پاریس تاسیس شده و یکی از موسسات تخصصی سازمان ملل متحد است که به صورت تخصصی و ویژه امور مربوط به کار وکارگران را دنبال می کند.

یکی از شاخص های اصلی قانون کار ایران عدالت اجتماعی است

نایب رئیس گروه کارگری ایران در یکصد و یازدهمین کنفرانس بین االمللی کار اظهار داشت: منشور کنونی سازمان جهانی کار که به بیانیه فیلادلفیا معروف می باشد در سال ۱۹۴۴تصویب شده است.مقر اصلی سازمان بین المللی کار در ژنو در کشور سوئیس می باشد که هر ساله در خرداد ماه و با رعایت سه جانبه گرایی در حوزه کار، نمایندگان دولت ها، کارگران و کارفرمایان عضو این سازمان که حدود ۱۹۰ کشور می باشند.

وی در پاسخ به این سوال که هدف از تاسیس سازمان جهانی کار چه بوده است، گفت: هدف از تاسیس این سازمان، تدوین قوانین بین المللی در راستای بهینه سازی استانداردهای بین المللی کار و اطمینان از اجرای این قوانین است.

گلپور سازمان جهانی کار را اولین سازمان جهانی دانست که نمایندگان کارگر ، کارفرما و دولت به صورت سه جانیه حضور دارشته و مذاکرات جمعی دارند وگفت: از وظایف اصلی سازمان جهانی کار بالا بردن سطح زندگی مردم و ایجاد اشتغال تام و به کار گماردن کارگران در مشاغلی که رضایت خاطر، کاردانی و مهارت خویش را در آن ها ابراز و تا سر حدامکان به تامین رفاه و آسایش عمومی خدمت کنند.

یکی از شاخص های اصلی قانون کار ایران عدالت اجتماعی است

وی ایجاد تضمین های لازم برای کارگران ،نظیر امکانات آموزشی و ایجاد وسایل به منظور تسهیل نقل و انتقال کارگران و همچنین مهاجرت آن ها، تامین امکاناتی برای عموم افراد، مدت کار و شرایط کار و همچنین تامین حداقل دستمزد و معاش برای عموم اشخاصی که شغلی دارند و نیاز به حمایت دارند را از دیگر وظایف سازمان جهانی کار برشمرد و خاطر نشان کرد: شناسایی واقعی حق مذاکره و انعقاد پیمان های دسته جمعی و همکاری کارگران و کارفرمایان در تنظیم و اجرای سیاست های اجتماعی و اقتصادی ، توسعه مقررات تامین اجتماعی، حمایت از زندگی و سلامت کارگران، مادران و کودکان و بوجود آوردن امکانان برابر آموزشی و حرفه ای از دیگر وظایف این سازمان است.

گلپور با بیان این که ایران از جمله کشورهای بوده که از نخستین سالهای تاسیس سازمان جهانی کار به عضویت آن در آمده ودراین زمینه پیشگام است، گفت: ایران بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی نیز از پیشگامان این سازمان بوده است.

وی گفت: سازمان جهانی کار یک مرکز آموزش بین الملل در تورین ایتالیا دارد و فعالیت های علمی تحقیقاتی نیز انجام می دهد.

رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران شعارسازمان جهانی کار در سال جاری را برقرای عدالت اجتماعی اعلام کردو گفت: آن چه برای اعضای سازمان بین المللی کار مهم است ارتقاء و واقعیت بخشیدن به اصول کار و استانداردها و فرصت های شغلی برابر برای مردان و زنان و تقویت سه جانبه گرایی است.

وی بیان این که ۳ تشکل عالی درحوزه کارگری کشور فعایلت می کنند، گفت: سال جاری آقای علی بیگی رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور ریاست هیات کارگری ایران در یکصد و یازدهمین نشست سازمان جهانی کار را بر عهده دارد و در سالهای آینده تشکلات دیگر کارگری ریاست گروه را عهده دار خواهند بود.

وی ترکیب اعضای کارگری هیات ایرانی در سازمان جهانی کار را این گونه معرفی کرد: آقای اولیا علی بیگی، سمیه گلپور،، محمد رضا تاجیک، غلامرضا عباسی، سید احمد موسوی، احمد رضا معینی و آقای فیروزآبادی.

گلپور محورهای اساسی کنفرانس سازمان جهانی کار در سال جاری را حمایت اجتماعی از کارگران و پیشبرد عدالت اجتماعی، گذر عادلانه و کار آموزی با کیفیت برشمرد و گفت: این موضوعات در کمیته های تخصصی سازمان به صورت تخصصی و با حضور نمایندگان هر سه گروه مورد بحث و بررسی قرار گرفته و می گیرد.

نایب رئیس گروه کارگری ایران در سازمان جهانی کار گزارش گیلبرت اف. هونگبو مدیر کل سازمان جهانی کار را حول محور عدالت اجتماعی اعلام کرد وگفت: تاکید آقای مدیر کل بر سه جانیه گرایی و ارزش های پایدار ،کار شایسته و اقدامات یگپارچه بین المللی برای گذر از این چالش ها مورد تاکید آقای هنگبو بود.

یکی از شاخص های اصلی قانون کار ایران عدالت اجتماعی است

گلپور قانون کار ایران که بعد از انقلاب اسلامی با حمایت امام راحل تصویب شده را نشان از توجه نظام به حوزه کار و کارگری دانست و گفت: این قانون در حوزه عدالت اجتماعی، حرفه آموزی، آموزش کار، روابط کارگر و کارفرما، تنظیم قراردادهای کارگری کارفرمایی، ایجاد تشکلات کارگری و حضور نمایندگان کارگری در مجاع مختلف تصمیم گیری را نقاط قوت قانون کار دانست و گفت: با این حال با توجه به نیاز به بروز رسانی قوانین با توجه به شرایط زمانی باید از مدل های و تجربیات سایر کشورها نیز استفاده کرد.

وی معرفی ظرفیت های قانون کار ایران به کشورهای عضو سازمان جهانی کار را از برنامه های گروه کارگری دانست و گفت: نشست مشترک با گروه های اعزامی کشورهای عضو از دیگر برنامه های ماست.

این مطلب بدون برچسب می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *